Etua Oy
Kaupallinen yhteistyö

Uusi laki käytännössä lopetti pikavipit - tilalle tulivat jopa alle 5 prosentilla tarjottavat kulutusluotot

Moni pikavippiyritys joutui lopettamaan uusien lainojen myöntämisen heinäkuun alussa, kun uusi korkolaki astui voimaan. Lakimuutoksen myötä uusien vakuudettomien lainojen korko saa olla korkeintaan 10 prosenttia. Muutos on tilapäinen ja voimassa tämän vuoden loppuun asti. 

Vakuudettomien kulutusluottojen korot ovat laskeneet selvästi

Perinteisten pikavippien tarjonta käytännössä pysähtyi lakimuutoksen myötä. Samaan aikaan monet kulutusluottoihin keskittyneet pankit ja rahoitusyhtiöt laskivat selvästi lainakorkojaan. Suomalaisen Kattokorko.fi - lainapalvelun tilastoista käy ilmi, että heinäkuussa kulutusluottoja sai keskimäärin 3 prosenttiyksikköä edullisemmin kuin kesäkuussa. Edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna uusien lainojen korot ovat pudonneet peräti 10 prosenttiyksikköä. Pankkien välinen kilpailu asiakkaista on tuonut markkinoille jopa alle 5 prosentin korolla tarjottavia lainoja. Alhaisimmillaan lainaa tarjotaan ilman takaajia ja vakuuksia vain 4,9 prosentin korolla. Tämä voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena hintana, sillä monien suomalaisten pankkien tarjoamien kulutusluottojen korot vaihtelevat edelleen 7,9 prosentista 9,9 prosenttiin. 

Lainat kannattaa kilpailuttaa uudestaan heti

Jotta kuluttaja voisi hyödyntää uuden alhaisemman korkotason, tulee vanhat lainat kilpailuttaa uudestaan. Alhaisempaa korkotasoa sovelletaan vain uusiin lainoihin, eivätkä pankit automaattisesti laske nykyisten lainojen korkoja. Lainan kilpailutus kannattaa tehdä heti, jotta ei turhaan maksa korkeampaa korkoa ja ylimääräisiä kuluja. Vanhojen lainojen korvaaminen uudella edullisemmalla lainalla käy kätevästi, sillä lainan maksaminen ennenaikaisesti on lakisääteinen oikeus, eikä siitä tarvitse olla mainintaa lainaehdoissa.

Tee maksuton lainavertailu nyt. Et sitoudu mihinkään.

Osamaksujen ja luottokorttien hinnat eivät muuttuneet

Lakimuutos ei koske luottokorttien tai kauppojen tarjoamien osamaksujen korkoja. Näiden maksutapojen korko saa myös jatkossa olla yli 10 prosenttia. Kalleimmillaan uuden osamaksusopimuksen hinta saattaa olla jopa 20 prosenttia ja mikäli sopimus on tehty ennen syyskuuta 2019, niin korko saattaa olla vielä tätäkin suurempi. Myös luottokorttien korot ovat monissa tapauksissa selvästi yli 10 prosenttia. Lakimuutoksen myötä kulutusluotot ovatkin usein edullisempi tapa rahoittaa isompia hankintoja. Kannattaakin tutustua etukäteen kauppojen tarjoamiin maksuehtoihin ennen ostosten tekoa ja kilpailuttaa vakuudettomia lainoja tarjoavat pankit. Vertailun tuloksena voit säästää satoja euroja korkokuluissa.

** KILPAILUTA LAINASI ILMAISEKSI TÄSTÄ! **


Teksti:
Kuvat:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!