Hyppää pääsisältöön
Jope Ruonansuu taistelee syöpää vastaan.

Syöpädiagnoosi mullisti Jope Ruonansuun elämän hetkessä – puhuu koskettavasti perheestään: ”Tuli huoli ja pelko, miten lasten käy!”

Tuttu lääkäri passitti viihdetaiteilija Jope Ruonansuun tutkimuksiin sen jälkeen, kun Jope oli havahtunut lamauttavaan väsymykseen helmikuun lopussa. Heti ensimmäisessä tähystyksessä löytyi pahanlaatuinen kasvain ruokatorvesta.

Lue myös: Jope Ruonansuulla, 54, vakava syöpä – terveys romahti nopeasti: Taistelen hengestäni!

Vaimo suurena tukena

Syöpädiagnoosin varmistuttua Jope ei suinkaan ajatellut omaa kohtaloaan, vaan ajatukset olivat perheessä. Jopella ja hänen vaimollaan Marilla on kaksi lasta, Jose, 8, ja Minni, alle 2. Jopella on lisäksi aikuinen tytär Saara ja Mari-vaimolla Jemina-tytär.

– Lasten kauttahan sitä kaiken ajattelee. Tuli huoli ja pelko, että miten lasten käy. Olemme jutelleet perheen kesken avoimesti ja suoraan tilanteesta. Pienin ei tietysti vielä ymmärrä, mikä on hyväkin, Jope sanoo.

Lue myös: Jope Ruonansuu ihastutti isukkina: syöpötteli laivalla tyttövauva sylissään!

– Mari-vaimoni on ollut mieletön apu. Hän ansaitsee mitalin arjen pyörittämisestä, lapsista ja minusta huolehtimisesta. Olen kiitollinen, että olen saanut hänet elämääni.

Jopen syöpädiagnoosi muutti perheen elämän hetkessä.

– Yritän ajatella positiivisesti ja nauttia siitä, että saan viettää aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Keikkatyöläisen arki on raskasta, enkä ole pitänyt näin pitkää lomaa 19 vuoteen. Koko ajan olen joko menossa tai tulossa. Kiireet loppuivat kuin seinään.


Teksti:
Heli Karonen
Kuvat:
Ari Lahti

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!