Hyppää pääsisältöön
Vesa Keskinen

Suoraa puhetta kyläkauppiaalta! Vesa Keskisellä häpeilemätön suunnitelma Ähtärin pandojen varalle: ”Niistä tulee kyläkaupan pandoja”

Seiska kertoi hiljattain huolestuttavia uutisia Tuurista. Pienestä pohjalaiskylästä sateli Seiskan toimitukseen vihaisia vinkkejä, joiden mukaan paikallinen kyläkauppias Vesa Keskinen olisi antanut muutamalle työntekijälleen kengänkuvan takalistoon.

Väitetyt irtisanomiset olisivat tapahtuneet ennen joulua, mutta aluksi Vesa kielsi Seiskalle tietävänsä mitään moisesta. Hän kuitenkin myönsi kyläkaupan tarvitsevan tehostaa toimintaansa.

– Meidän pitää vain pistää vähän vauhtia toimintaan. Miten tämän sanoisi kauniisti… Laiskuutta ei sallita!

Myöhemmin Vesa otti uudelleen yhteyttä Seiskan toimittajaan. Suoraselkäinen kyläkauppias myönsi lopulta yt-väitteiden pitävän paikkansa.

Lue myös: Tuurin kyläkaupan työntekijät raivostuivat – Vesa Keskinen myöntää nyt huhujen pitävän paikkansa: ”On ollut useitakin yt-neuvotteluja”

Kyläkaupan työntekijöiden ei kuulemma tarvitse olla työpaikkojensa puolesta huolissaan, sillä Vesan mukaan firmalla pyyhkii niin sanotusti hyvin.

– Minulle ei ole vielä toimitettu kaikkia tarkkoja lukuja, mutta viime vuosi oli kyläkaupassa parempi kuin pari edellistä vuotta. Itse uskon siihen, että pandojen ansiosta tästä vuodesta tulee vielä viime vuottakin parempi.

Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen aikoo repiä Ähtärin pandoista kaiken hyödyn irti.
Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen aikoo repiä Ähtärin pandoista kaiken hyödyn irti.

 

Pandoilla Vesa viittaa Ähtärin eläinpuiston kiinalaisnalleihin. Sichuanin provinssista saapuvista karvanaamoista povataan yleisömenestystä, eikä Vesa fiksuna miehenä aio jättää tilaisuutta hyödyntämättä.

– Niistä tulee kyläkaupan pandoja, aiomme ottaa niistä täyden hyödyn. Täytyyhän minun olla bisnesmiehenä valppaana!

Uskot siis hyötyväsi liiketoiminnallisesti Ähtärin pandoista?

– Jos ajattelee pääkaupunkiseutua ja siellä asuvia yli miljoonaa ihmistä, niin eihän heillä ole mitään syytä lähteä ajelemaan jonnekin Tuurin kyläkauppaan, Vesa hymähtää.

– Mutta pandojen näkeminen kuuluu yleissivistykseen, eikä Ähtäristä ole enää kuin parinkymmenen minuutin ajomatka tänne Tuuriin. Se ei ole matka eikä mikään!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!