Hyppää pääsisältöön
Häyrinen

Selostajalegenda Raimo "Höyry" Häyrinen on kuollut

Suomalaisen urheilun ääni, tunnettu urheiluselostaja Raimo "Höyry" Häyrinen on kuollut 79-vuotiaana. 

Häyrisen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Selostajalegendan poismenon vahvisti Seiskalle perjantaina Häyrisen edunvalvoja Juhani Lavén. Hänen mukaansa Raimo menehtyi rauhallisesti kotonaan keskiviikkona (13.5.) Alzheimerin taudin heikentämänä.

Legenda

Vuonna 1940 Savonlinnassa syntynyt Raimo Häyrinen oli kaikkien aikojen tunnetuimpia suomalaisia urheiluselostajia.

Lue myös: Syyttäjä Ritva Santavuori yritettiin ampua kesken tv-lähetyksen – Kultainen vasikka -kirja paljastaa uutta tietoa vanhoista rikoksista!

raimo1

"Höyry" tunnettiin etenkin nopeapuheisena urheilukilpailujen radioselostajana. Guinnessin ennätysten kirjan 1984–85 mukaan Raimo tunnettiin Suomen nopeimpana radioselostajana: ennätykseksi on kirjattu 218 sanaa 57,5 sekunnissa. 

Turun yliopistossa Raimon puhenopeudeksi mitattiin aikoinaan parhaimmillaan yli 440 sanaa minuutissa.

Lue myös: Tv-legenda Jorma Pulkkinen, 79, syntyi dramaattisesti evakkojunassa: ”Veli venäläinen pommitti, mutta ei pirulainen osunut!”

raimo 2

Elämä

Raimo Häyrisen isä oli aikoinaan Savonlinnan kaupunginsihteeri ja sittemmin Mikkelin kaupunginjohtaja.

Raimo kävi lapsena koulua ympäri Suomea. Koulunkäynti päättyi Munkkivuoren yhteiskoulussa Helsingissä. Vuosina 1955–1961 Raimo työskenteli ajoittain merillä, kuten monilla hänen ikäluokan henkilöillä oli tapana. Armeijassa hän yleni reservin pursimieheksi.

Hän opiskeli tv- ja radiotyötä Yhteiskunnallisessa korkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa vuosina 1965–1969 sekä filmiohjausta Hochschule für Fernsehen und Film -koulussa Münchenissä 1969–1973.

Opiskelujen jälkeen Raimo oli Yleisradion palveluksessa 1965–1997. Raimo on selostanut kymmeniä olympia- ja MM-kisoja. Vuoden suosituimmaksi urheiluselostajaksi hänet on nimetty peräti kaikkiaan 24 kertaa. '

Yle irtisanoi Häyrisen 1997, mutta hän haastoi yhtiön oikeuteen. Yleisradio taipui kahden vuoden kuluttua sovintoon, ja maksoi selostajalle 15 kuukauden palkkaa vastaavan summan.

Lue myös: Presidenttiperhe lenkillä! Harvinaiset yhteiskuvat Sauli Niinistön ja Jenni Haukion arjesta Seiskassa!

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Anter Yasa
Kuvat:
Seiskan toimitus, All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!