Hyppää pääsisältöön
Ähtärin pandat

Nyt loppui narina! Ähtärin kaupunginjohtajalta ytimekäs kuitti pandojen lippuhinnoista: ”Se on aivan linjassa”

Aurinko pilkistää pilven takaa ja lumi leijailee rauhallisesti maahan. Yli kahdeksan miljoonaa euroa maksanut pandatalo sisä- ja ulkotarhoineen kököttää komeana kallioisessa maastossa.

Pandat telmivät raikkaassa pakkassäässä, ihmiset ovat innoissaan ja matkapuhelimien muistit täyttyvät pikavauhtia suloisista kuvista. Tämä on täydellinen – ja erittäin odotettu – päivä Ähtärissä.

– Onhan tämä tosiaan odotettu päivä! Tunnelmat ovat juhlavat ja erittäin korkealla, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki myhäilee Seiskalle.

Lue myös: Lumi & Pyry Show! Ähtärin pandat yllättivät täydellisesti – asiakkaat aivan äimän käkenä: ”Huhhuh, en olisi uskonut”

Ähtärin pandat

Pandojen tuloa Suomeen saatiin odotella nelisen vuotta. Ähtärissä hypittiin tasajalkaa riemusta 19. joulukuuta 2014, kun maa- ja metsätalousministeriö naulasi päätöksen, jonka mukaan Suomeen saapuvat pandat sijoitetaan juuri Ähtäriin.

– Kyllähän tämä yksittäisenä tapauksena menee ihan kärkeen, aivan TOP1-tapahtuma täällä meillä Ähtärissä, Pienimäki iloitsee.

– Kaikki varmaan tietävät, että panda on kuitenkin maailman luonnonsuojelusäätiön tunnuseläin. Ja onhan se upeaa, että saamme osallistua harvojen valittujen joukossa suojelemaan tätä uhanalaista lajia. Se on iso tunnustus eläinpuistomme vuonna 1973 alkaneelle suojelutyölle.

Ähtärin pandat

Ihanan pandasadun sivuäänenä on kuitenkin kuultu myös vastarannan kiiskien uikutusta. Eniten närää on aiheuttanut Ähtärin eläinpuiston hintapolitiikka, sillä pandat nähdäkseen lompakosta on revittävä jonkin verran riihikuivaa.

Aikuisten pelkkä pandalippu kustantaa netistä ostettuna 30 euroa. Samainen piletti irtoaa portilta ostettuna 34 eurolla. Vastaavat hinnat ovat 3–12-vuotiaille lapsille 16 ja 20 euroa.

– Jokainen lienee kuullut, minkälaisista euromääristä tässä kokonaisuudessa on kaikkinensa kyse. Tämä on liiketaloudellinen yhtälö: maksamme velvollisuudet lipputuloilla ja muilla tuotoilla. Jostainhan sitä rahaa täytyy tulla, kaupunginjohtaja Pienimäki perustelee.

Ähtärin pandat

– Ja kun katsotaan tänä päivänä muiden matkailukohteiden lippuhintoja, niin menimme sitten huvipuistoon tai jääkiekko-otteluun, niin kyllä tämä siihen nähden on ihan linjassa.

– Itse en koe, että hinta olisi asetettu mitenkään väärin perustein. Hinta on linjassa, kaupunginjohtaja vielä alleviivaa.

Ähtärin pandat kiinnostavat kovasti yleisöä.

Hauskana kuriositeettina kerrottakoon, että pandojen nimet – Lumi ja Pyry – ovat samat nimet kuin kaupunginjohtaja Pienimäen omilla lapsilla.

– Kaikkien pettymykseksi selvennettäköön, etten ole valitettavasti itse päässyt esittämään hienoja nimiä. Kyseessä oli nimikilpailun tulos, kaupunginjohtaja naurahtaa.


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Ari Lahti

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!