Hyppää pääsisältöön
Seela Sella

Näyttelijä Seela Sella takavuosien railakkaasta taiteilijaelämästä: Nykyään putoaisi heti kelkasta!

Elämäniloinen näyttelijä Seela Sella, 83, kertoo suhtautuvansa näyttelijäntyöhön samoin kuin moni muukin kollegansa: rakkaudella ja kauhulla.

– Näyttelijäntyö on työtä, kun eletään harjoitusvaihetta. Silloin on rankkaa ja tulee usein itkettyäkin. Niinä hetkinä sitä miettii, miksi ihmeessä menin taas ottamaan itselleni tämänkin homman, hän hymähtää.

– Mutta sitten kun pääsee sen kamalan vaiheen ohi, nousee lavalle ja huomaa kaiken menevän hyvin, seuraa nautinto. Se on tunne, josta saa aivan valtavasti energiaa!

Lue myös: Näyttelijälegenda Seela Sellalla, 83, hurja työputki: ”Nyt on parempi pysyä terveenä!”

Alkuvuodesta ensi-iltansa saanut Teräsleidit on Seelan (oik.) tuorein elokuva, jossa näyttelevät myös  Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta (vas.).
Alkuvuodesta ensi-iltansa saanut Teräsleidit on Seelan (oik.) tuorein elokuva, jossa näyttelevät myös  Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta (vas.).

Rauhoittuneet taiteilijat

Lisäenergia tuli tarpeeseen varsinkin menneinä vuosikymmeninä, jolloin teatteripiireissäkin vietettiin railakasta taiteilijaelämää. Mittavan uransa aikana kaiken nähnyt Seela muotoilee asian niin, että ”ajat ovat todellakin muuttuneet.”

– Ennen alkoholi oli enemmän kuvioissa. Nyt kilpailu alalla on niin kovaa, ettei sellaista 1960- ja 70-lukujen juhlimista voi enää harjoittaa. Muuten putoaa heti kelkasta.

– Kaikilla taiteenaloilla on tällä hetkellä aika kovaa. Kyllä ne kovimmat juhlimiset ovat onneksi jääneet sinne menneille vuosikymmenille.

Seela valmistui teatterikoulusta 61 vuotta sitten. Myös hänen miehensä, vuonna -92 kuollut Elis Sella oli näyttelijä.
Seela valmistui teatterikoulusta 61 vuotta sitten. Myös hänen miehensä, vuonna -92 kuollut Elis Sella oli näyttelijä.

 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Seiskan arkisto, Helsinki-Filmi ja Lehtikuva

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!