Hyppää pääsisältöön
Jasper Pääkkönen

Merkittävä työllistäjä! Jasper Pääkkönen ideoi miljoonaprojektin Inariin – herätti kiistaa paikallisissa: ”Näin iso hanke huolettaa!”

Seiska kertoi aikaisemmin, että näyttelijä Jasper Pääkkösellä, 39, on epäonnea uuden liiketoimensa kanssa. Luonnonkauniille Inarijärven Nanguniemelle suunniteltu lomakohteen rakentaminen on ottanut takapakkia ja herättänyt kysymyksyä osassa paikallisia.

Nangun lomakeskus -työnimellä kulkevan peräti 35 miljoonan euron arvoisen hankkeen kaavaehdotus oli jo ehtinyt kunnan nettisivuille.

Nyt hanke on yllättäen kaikessa hiljaisuudessa poistettu ja otettu uudelleen valmisteluun. Aikalisän määräsi aluetta vuokraava Metsähallitus, jonka kanssa esisopimus on tehty viime vuoden puolalla.

Lue lisää: Miljoonaprojekti vastatuulessa! Jasper Pääkkösen Inariin kaavailtu lomakeskushanke otti takapakkia!

Jasperin ja sijoitusyhtiön on tarkoitus tehdä kansainväliset puitteet täyttävä loma- ja kalastuskeskus Inarinjärven Nanguniemen kauniiseen luontoon.
Jasperin ja sijoitusyhtiön on tarkoitus tehdä kansainväliset puitteet täyttävä loma- ja kalastuskeskus Inarinjärven Nanguniemen kauniiseen luontoon.

Herättää jo kiistaa

Seiskan hankkimasta kaava-asiakirjasta selviää, että Jasperin lomakylän työllistävä vaikutus Inarissa on merkittävä. Lomakeskuksen uumoillaan jopa nostavan koko Lapin matkailua ympärivuotisena kohteena.

Paikalliset asukkaat eivät silti ole olleet yksinomaan myötämielisiä Nangun rakentamiselle.

– Tietysti näin iso hanke kotikulmilla huolettaa, paikallinen asukas kertoo Seiskalle.

Lue myös: Jasper Pääkkösen ideoima miljoonaprojekti joutui vastatuuleen – näin näyttelijä kommentoi Seiskalle!

Luonnonkauneutta kehuva ja siitä huolestunut paikallinen näkee hankkeessa silti myönteistäkin.

– Kehittäisihän tämä toisaalta kauniin Inarinjärven matkailua, se olisi tietysti hyvä.

Kunnalta ei asiaa kommentoida.

– Käsittelemme kaavan sitten aikanaan, mutta tässä kohtaa on vaikea kommentoida hakuprosessia, Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine toteaa Seiskalle.

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Olli Suominen
Kuvat:
Seiskan arkisto ja Adobe Stock

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!