Lainaguru.fi
Kaupallinen yhteistyö Lainaguru.fi

Koroton laina - totta vai tarua?

Monille meistä tulee yllättäviä lainatarpeita, olipa kyseessä sitten ylimääräinen viikonloppureissu tai suurempi yksittäinen meno. Lainan ottaminen voi kuitenkin tuntua ahdistavalta ajatukselta korkoineen ja muine kuluineen. Onneksi tähän on olemassa erinomainen vaihtoehto, jota monet eivät tule edes ajatelleeksi – nimittäin koroton laina.

Voiko lainaa todella saada ilman korkoa tai mitään kuluja? Vastaus on kyllä, mikäli kyseessä on ensimmäinen lainahakemuksesi tietyn lainantarjoajan kanssa. Nämä ensilainatarjoukset ovat saatavilla ilman korkoja ja muita kuluja, eli maksat takaisin täsmälleen lainaamasi summan. 

Korottomat ensilainat vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen 50–4000 € välillä, ja maksuaikaa niissä on tavallisesti 30 päivää. Ne soveltuvat siis erinomaisesti pieniin ja keskisuuriin lainatarpeisiin, jotka saat maksettua nopeasti pois. 

Miksi lainaa ilman korkoja edes myönnetään?

Laina ilman korkoja  saattaa kuulostaa epäilyttävältä tai liian hyvältä ollakseen totta. Miksi joku myöntäisi sinulle lainaa ilman korkoja? Vaikka tämä saattaakin kuulostaa erikoiselta, ilmaisia lainoja on todella olemassa, mutta tietysti niihin liittyy tietty taka-ajatus.

Ilmaisia ensilainoja tarjotaan uusille asiakkaille ikään kuin houkuttimena. Lainantarjoajat antavat sinun siis kokeilla palvelua ilmaiseksi siinä toivossa, että ottaisit jatkossa lisää lainaa tavallisilla koroilla. Kyseessä on siis vain perinteinen myyntistrategia, jolla ilmaisen ensilainan ottaja pyritään käännyttämään yrityksen maksavaksi asiakkaaksi. 

Lainayhtiön tavoitteena on tietysti tarjota erinomainen kokemus, minkä perusteella käännyt saman lainantarjoajan puoleen seuraavan kerran kun tarvitset uuden lainan. Ilmaisen lainan tuoma mukava ja vaivaton kokemus voi hyvinkin johtaa siihen, että valitset saman yrityksen seuraavaan lainatarpeeseesi.

Ota lainaa ilman korkoja ja kuluja

Jos olet joskus ottanut lainaa, tiedät että siihen liittyy monenlaisia kuluja ja huomioon otettavia asioita. Lainoja täytyy aina vertailla huolellisesti, jotta löydät itsellesi parhaan tarjouksen. Tavallisesti joudut maksamaan korkojen lisäksi kuukausittaisen tilinhoitomaksun ja lainan perustamismaksun.

Kun kyseessä on ilmainen laina, vältyt siis kaikilta näiltä kuluilta. Eli mitään sen kummempia vertailuja ja laskutoimituksia ilmainen laina ei vaadi. Jos otat 1 000 € korottoman ensilainan 30 päivän maksuajalla, maksat siis takaisin tasan 1 000 € ilman mitään ylimääräisiä kuluja. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja maksaa ilmainen laina pois ajallaan, sillä eräpäivän jälkeen korot ja muut kulut voivat tulla kalliiksi. 

Miten korotonta lainaa voi saada?

Niin sanottua ilmaista ensilainaa tarjoavat useat eri lainayhtiöt. Tätä korotonta lainaa voivat kuitenkin saada vain uudet asiakkaat, jotka eivät ole aikaisemmin käyttäneet kyseisen yrityksen lainapalveluita. 

Vaikka ilmaista lainaa onkin tarjolla vain kerran, se ei tarkoita sitä, ettetkö voisi hakea useita korottomia lainoja eri yhtiöiltä. Samalla pääset tutustumaan usean eri lainantarjoajan palveluihin. Vertailemalla eri yhtiöitä ilmaisen lainan avulla tiedät, mikä vaihtoehto sopii parhaiten tulevaisuuden lainatarpeisiisi. Korottomien lainojen ottaminen toimii sujuvasti niin kauan kuin pysyt maksamaan lainasi ajoissa pois. 

Korottoman lainan saaminen on helppo prosessi, kunhan täytyt tavalliset lainan saannin ehdot. Jos sinulla on käytössäsi verkkopankkitunnukset, voit saada korottoman lainan tilillesi lähes välittömästi. Täyttäessäsi lainahakemuksia netissä, muista aina kytkeä VPN-yhteys pois päältä.

Mitä korottoman lainan hakemiseen vaaditaan?

●    Täysi-ikäisyys
●    Pysyvä osoite Suomessa
●    Puhtaat luottotiedot
●    Suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset

Mitä huomioitavaa ilmaiseen lainaan liittyy?

Ilmainen laina on todella houkutteleva tarjous, johon on helppo tarttua sen kummempia miettimättä. Vaikka korko onkin 0 %, ei lainaa kannatta turhan takia ruveta ottamaan. Lähtökohtana on harkita tarkkaan, pystytkö maksamaan ottamasi ilmaisen lainan määräajassa pois. 

Korottomilla lainoilla on luonnollisestikin lyhyt maksuaika tavallisiin lainoihin verrattuna, koska lainantarjoaja ei tee ilmaisella lainasopimuksella mitään voittoa. Yleisin takaisinmaksuaika on 30 päivää, mutta se voi vaihdella aina 2 viikosta 8 viikkoon. Tämä kannattaa siis huomioida ennen lainan ottamista, sillä eräpäivän umpeuduttua laina on kaikkea muuta kuin ilmainen. Muista siis vertailla lainoja.

Joillekin ilmainen laina voi myös osoittautua petolliseksi, jos tarjouksia ruvetaan käyttämään hyväksi hallitsemattomasti. Sana ”ilmainen” voi olla harhaanjohtava, jos et ole perehtynyt aiheeseen tarpeeksi hyvin. Riskinä on pahimmassa tapauksessa lainakierteeseen joutuminen, jos olet jääräpäisesti ottanut korottomia lainoja yli oman maksukykysi. 

Huomioi ainakin seuraavat asiat ilmaiseen lainaan liittyen:

●    Ilmaista ensilainaa voi saada vain kerran samalta lainantarjoajalta
●    Takaisinmaksuajat ovat erittäin lyhyet
●    Ota ilmaista lainaa vain oman maksukykysi mukaan
●    Ilmaisen lainan kustannukset muuttuvat kalliiksi eräpäivän jälkeen  

Yhteenveto

Ilmainen laina on erinomainen vaihtoehto äkillisiin pienempiin menoihin. Kyseessä on lainayhtiöiden tarjoama ”tutustumiskäynti”, jonka avulla pääset kokeilemaan lainapalvelua ilmaiseksi. Näihin ilmaisiin lainoihin ei siis liity mitään korkoja eikä muita kuluja – ne ovat käytännössä täysin ilmaisia. 

Korottomien lainojen takaisinmaksuajat ovat tyypillisesti vain 30 päivän luokkaa, joten sinun tulee kuitenkin suunnitella ilmaisen lainan ottaminen oman maksukykysi mukaan. Jos et saakaan maksettua lainaamaasi summaa eräpäivään mennessä takaisin, ilmainen laina voi muuttua hetkessä todella kalliiksi. 

Kokemuksia ilmaisesta lainasta löytyy puolesta ja vastaan, mutta fiksusti toteutettuna koroton laina voi olla mainio ratkaisu yllättäviin lainatarpeisiin. 


Teksti:
Kuvat:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!