rahalaitos.fi

Korkokatto romautti vakuudettomien lainojen korot – toimi näin, jos sinulla on kulutusluottoja

Netissä myönnettävien lainojen korot ovat laskeneet syksyllä voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen. Vanhojen lainojen ehdot eivät muutu automaattisesti. 

Suomessa toimii lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia lainantarjoajia, jotka tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja ja vanhojen lainojen yhdistämistä. Eri lainantarjoajien välillä on suuria eroja korkojen ja muiden lainanhoitoon liittyvien kulujen välillä. Kokematon lainanhakija ei välttämättä osaa itse selvittää, mistä lainaa kannattaa hakea. Sen takia moni suomalainen maksaa tälläkin hetkellä lainoistaan todella suuria kuluja.

Viime vuoden syyskuussa koko ala koki kuitenkin suuren muutoksen, kun vakuudettomien lainojen korkoja säännöstelevä laki tuli voimaan. Sen mukaan lainojen korko ei saa ylittää 20 prosenttia. Lisäksi lainan muille kuluille tuli ylärajaksi 150 euroa vuodessa.

Rahalaitos.fi kilpailutuspalvelu vertasi ennen lakimuutosta palvelunsa kautta otettuja lainoja lakimuutoksen jälkeen otettuihin, ja muutos on todella suuri. Lainamuutoksen jälkeen otettujen lainojen todelliset vuosikorot ovat keskimäärin 6,51 prosenttiyksikköä aikaisempia alempia, mikä voi tarkoittaa useiden satojen eurojen säästöä lainakuluihin vuosittain.

Vanhojen, ennen lakimuutosta myönnettyjen lainojen ehtoihin lakimuutos ei vaikuta. Siksi jokaisen, jolla on vakuudettomia kulutusluottoja, on tärkeä tarkistaa niiden korot ja tarvittaessa päivittää ne uusien ehtojen mukaisiksi.

Helpoin, nopein ja turvallisin tapa tehdä tämä on kilpailuttaa lainat Suomen johtavan lainanvälittäjän Rahalaitoksen avulla.

Näin varmistat, ettet maksa liikaa korkoja

Rahalaitos kilpailuttaa lainasi turvallisesti jopa 25 pankilla ja lainantarjoajalla. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää yksi hakemus  Rahalaitoksen sivuilla. Hakemuksen lähettäminen ei vielä sido mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö niistä jonkun.

Kilpailuttaminen kannattaa, vaikka vanhojen lainojesi korot olisivatkin alle lain määräämän 20 prosentin. On hyvin mahdollista, että löydät silti paremman tarjouksen Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista säästää kymmeniä, jopa satoja euroja kuukaudessa.

Jos kulutusluottoja on useita, tai jos niiden rinnalla on esimerkiksi luottokorttivelkoja, voi kilpailuttamisen yhteydessä hakea myös niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Korko on lähes aina suhteessa matalampi, kun lainoja on vain yksi. Myös lainanhoitokulut ovat tietysti yhdessä lainassa pienemmät kuin jos lainoja on useita.

Kilpailuta lainasi Rahalaitoksella - se vie vain muutaman minuutin eikä maksa mitään.


Teksti:
Rahalaitos.fi
Kuvat:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!