Pipelife
Kaupallinen yhteistyö Pipelife

Jätevesiremonttien takaraja umpeutui – mitä seuraavaksi? 

Haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmät on tullut saattaa jätevesilainsäädännön puhdistuskriteerit täyttäväksi viime syksyyn mennessä. 

Nykyinen jätevesilainsäädäntö on ollut voimassa huhtikuusta 2017 alkaen. Lain voimaantulessa haja-astusalueiden jäteveden puhdistamiseen annettiin kahden ja puolen vuoden siirtymäaika, jotta kiinteistön omistajat ehtivät saattaa jätevesijärjestelmänsä ympäristönsuojelulain puhdistusvaatimusten mukaiseksi. Viime syksynä jätevesilaissa määritetty siirtymäaika päättyi. Siirtymäaika koski haja-asutusalueiden saneeraamattomia kiinteistöjä, jotka on rakennettu ennen vuotta 2004, ja jotka sijaitsevat sadan metrin etäisyydellä vesistöstä tai pohjaveden ottoon soveltuvalla alueella. 

Ideaali maailmassa haja-asutusalueella ei ole tällä hetkellä yhtään taloa tai mökkiä ilman toimivaa ja lain puhdistuskriteerejä täyttävää jätevesijärjestelmää. Jokainen on huolehtinut velvollisuudestaan ja turvannut lähiympäristönsä pohjavedet ja ranta-alueet. Todellisuudessa tilanne on mitä luultavammin toinen, kaikki eivät ehtineet muutokseen mukaan.

”Ilahduttavan iso joukko kiinteistön omistajia oli liikkeellä viime kesänä, joka varmasti ruuhkautti kuntien rakennusvalvonnan lupakäsittelyä, sekä kumppaniemme asennuskalentereita. Tänä vuonna työtä jatketaan ja olemalla yhteydessä jätevesikumppaneihimme, voi varmistaa oman kohteensa saneerauksen tulevalle kesälle ja syksylle. Nyt siis viimeistään kannattaa tilata jätevesikartoitus kiinteistölleen puhdastulevaisuus.fi -sivustoltamme”, kertoo jätevesijärjestelmien tuotepäällikkö Jarno Huhta Pipelifelta.

Ne kiinteistön omistajat, joita siirtymäajan saneerausvelvoite ei koskenut, tulevat törmäämään jätevesilainsäädännön puhdistusvaatimuksiin todennäköisesti seuraavan ison remontin yhteydessä. Kun kiinteistöön tulee merkittävä saneeraustoimenpide vesi- ja viemärilaitteistoon, tulee kiinteistön jätevesijärjestelmän tila lain mukaan tarkistaa ja saattaa järjestelmä jätevesiasetuksen perustason puhdistusvaatimukset täyttäväksi. Vuoden 2004 jälkeen rakennettujen jätevesijärjestelmien perustason puhdistusvaatimukset on toteutettu pääasiassa jo rakentamisvaiheessa, joten saneerausta tarvitsevat todennäköisemmin tätä vanhemmat kiinteistöt. 

Tilaa jätevesikartoitus kiinteistöllesi 

Mikäli et ehtinyt saneerata kiinteistösi jätevesijärjestelmää siirtymäajan puitteissa, tai olet teettämässä kiinteistösi vesi- ja viemärilaitteistoon merkittävää saneeraustoimenpidettä, tilaa Pipelifen maksuton jätevesikartoitus. Tilaamalla jätevesikartoituksen saat asiantuntijan arvion olemassa olevista järjestelmistä ja tarvittaessa tarjouksen tuotteiden asentamisesta Pipelifen tuotteilla. Kartoituksen voi tilata osoitteesta puhdastulevaisuus.fi

Jätevesipuhelin auttaa

Tarvitsetko apua jätevesiasioissa? Pipelifen Jätevesipuhelin auttaa. Jätevesipuhelimessa voit keskustella asiantuntijoidemme kanssa jätevedenpuhdistuksesta, jätevesijärjestelmistä ja -lainsäädännöstä. Autamme yhdessä kumppaneidemme kanssa valitsemaan sopivimmat tuotteet kiinteistöllesi. Jätevesipuhelin palvelee arkisin klo 8.00-16.00 numerossa +358 30 600 2230. Lisätietoa jätevesien puhdistamisesta haja-asutusalueella löydät myös osoitteesta puhdastulevaisuus.fi
 


Teksti:
Kuvat:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!