Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Maaret Kallio

HS: Maaret Kallio kysyi tunnetuilta suomalaisilta, mitä he haluaisivat sanoa nuorelle itselleen - nyt julkkikset ottivat haasteen vastaan Instagramissa! Katso neuvot ja nostalgiset nuoruuskuvat!

Ensitreffit alttarilla -sarjasta tuttu psykoterapeutti Maaret Kallio kysyi Helsingin Sanomissa viideltä tunnetulta suomalaiselta, mitä he haluaisivat sanoa nuorelle itselleen. 

Kallion kyselyyn vastasivat  presidentti Tarja Halonen, muusikko Kasmir, professori Mirjam Kalland, näyttelijä Sara Melleri ja rauhanneuvottelija Hussein al-Taee.

LUE MYÖS: ENSITREFFIT ALTTARILLA -OHJELMASTA TUTTU MAARET KALLIO JOUTUI SAIRAALAHOITOON: "NIINHÄN SE USEIN ON, ETTÄ IHMISELLÄ ON HIENOT SUUNNITELMAT JA SITTEN ELÄMÄ TULEE SUUREMPANA VÄLIIN"

Asia on ajankohtainen näin valmistujaisviikonlopun alla, kun moni lapsi ja nuori aloittaa kesäloman myötä uuden elämänvaiheen.

Heitti haasteen Instagram-seuraajilleen

Eilen (31.5.) Kallio jatkoi haastetta Instagramissa julkaisemalla itsestään herkän ylioppilaskuvan.

KATSO MYÖS: AWW, TÄLTÄ ENSITREFFIT ALTTARILLA -OHJELMASTA TUTTU MAARET KALLIO NÄYTTI SEISKALUOKKALAISENA: "TASAPAINOISESSA IHMISESSÄ ELÄÄ KAIKKI IÄT"

- #olisinpatiennyt että nauru voi olla myös taitava kätkö kyyneleille. Että myös kaikkea surullista ja pimeää voi jakaa muiden kanssa. Sen ja paljon muuta haluaisin sanoa nuorelle Maaretille, mutta heitän haasteen myös sinulle, Maaret kirjoittaa.

#olisinpatiennyt-tägillä löytyy Instagramissa jo yli 400 postausta ja myös moni julkkis on ottanut haasteen vastaan.

Että voi ihan rauhassa aikuistua. Että ei tarvi hävetä kotioloja. Että joku päivä olen vielä vanhemmistani ylpeä. Että on ok, vaikka ei ole ylimääräistä rahaa. Että ei ole kiire saada tyttöystävää. Että saan joskus olla ujo. Että puolustaessaan sitä jota kiusataan löytää samalla itsensä. Että ei aina tarvi olla muille mieliksi. Että kiltteydessä voi joskus hukata itsensä. Että tunteet ovat tietoa minusta itsestäni. Että tulee päiviä, jolloin en pelkäisi mitään pahaa, Maaretin Ensitreffit alttarilla -kollega, julkkispappi Kari Kanala kirjoittaa söpön lapsuuskuvan kera.

Tässä kuvassa mä taidan olla 19. Juuri ylioppilaaksi kirjoittanut, valmiina maailmaan, into piukeana niinkuin nytkin. Ruskeat piilarit silmillä. Mulla oli tiukat suunnitelmat elämästä ja pää täynnä selviä säveliä. Tuolloin mun haaveena oli päästä yliopistoon opiskelemaan ja lukea itselleni kunnon duuni. Halusin viestintäjohtajaksi tai johonkin muuhun järkevään ammattiin. Kolmekymppisenä mulla piti olla perhe, punainen tupa ja perunamaa. Yliopistoon mä meninkin, mutta muuten suunnitelmat ovat heittäneet häräpyllyä. Lähin perunapeltokin on aika kaukana. Olisinpa tuolloin tiennyt, että sunnittelu ei kannata, kun elämä yllättää jatkuvasti. Olisinpa tiennyt, että asiat eivät mene lainkaan niinkuin olin kuvitellut. Olisinpa uskaltanut luottaa, että asiat järjestyvät kuitenkin aina. Ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella, kuten eilen kuulin sanottavan. Enkä mä niitä piilareitakaan olisi tarvinnut, juontaja Tuija Pehkonen kirjoittaa.

- "Lainaa polvisuojateippiäsi myös sille hiljaiselle kolmoskentän pakille", Iholla-sarjan miesten tuotantokaudeltakin tuttu bloggaaja Esko Kyrö puolestaan vinkkaa ja kirjoittaa lisää aiheesta palkitussa blogissaan.

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus ja Instagram

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!