Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Imre Paulus Greenpointissa

Aurinkorannikolla käryää kukka! Seiska esittelee suomalaisten suosiman Fuengirolan kannabisklubin –kuvat!

Kannabiksen laillistaminen on tänä päivänä kuuma puheenaihe eri puolilla maailmaa ja useat eri maat ovat höllentäneet lakejaan.

Esimerkiksi Kanada laillisti lokakuussa kannabiksen käytön kaikkiin tarkoituksiin. Sitä ennen Uruguay teki saman, ja siellä marihuanaa alettiin myymään apteekeissa vuonna 2017. Yhdysvalloissa pajauttelu on sallittu pääkaupungin lisäksi 9 eri osavaltiossa. Lääkekannabis on laillistettu viimeksi Thaimaassa. 

Kannabis on Suomessa luokiteltu huumausaineeksi ja sen käyttö ja hallussapito on kielletty. Suomessa voi kutenkin saada lääkekannabista reseptillä sairauden hoitoon. 

Euroopassa kannabista on tunnetusti saanut käyttää Hollannissa, mutta harva tietää, että Espanjassa kannabiksen käyttö on käytännössä jo täysin laillista.  Espanjassa on yli 1000 laillista kannabisklubia, jotka myyvät kannabista jäsenilleen. 

klubin julkisivu
Kannabisklubin julkisivu on hyvin maltillinen.

20 euron jäsenyys

Seiska vieraili suomalaisten suosiman Fuengirolan kaupungin Greenpoint-kannabisklubilla. Perille löytäminen oli haasteellista, sillä klubin julkisivu ei anna mitään osviittaa siitä mitä liikehuoneiston sisällä tapahtuu.

Kameralla varustetun ovikellon pimputtamisen jälkeen toimittaja pääsee pieneen eteistilaan. Eteisessä on seinässä pieni luukku, joka avautuu hetken odottelun jälkeen. Luukusta kurkistaa hollantilaismies Imre Pauluksen hymyilevät kasvot. 

-Tervetuloa Greenpoint-klubille. Voit ostaa jäsenyyden 20 eurolla, jos haluat tulla sisälle, Paulus sanoo. 

säännöt
Klubilla on tarkat säännöt, joita noudatetaan tarkasti. 

Toimittaja kaivaa lompakosta suomalaisen ajokortin, mutta se ei käy. Sääntöjä tulkitaan tarkasti, joten vain virallinen henkilökortti hyväksytään. Passin ja kaksikymppisen ojentamisen jälkeen kaikki käy nopeasti. Parissa minuutissa jäsenkortti on hyppysissä, ovi klubin puolelle aukeaa.

Kaiuttimissa soi Bob Marley ja ilmassa leijuu voimakas yrttinen tuoksu. Paulus pistää kahvit tulille, ja ryhtyy kertomaan Espanjan lakipykälistä. 

- Voit käyttää marihuanaa laillisesti klubeilla ja kotona. Kotona voit kasvattaa niin montaa kasvia kuin haluat. Sinulla voi vaikka kilo marihuanaa, kunhan se on tarkoitettu omaan käyttöösi. 

Pauluksen mukaan klubeille tulevat turistien lisäksi ihmiset, jotka eivät voi kasvattaa kotona. Jäseniä on yli 500. 

sohvat
Klubilla voi löhöillä sohvilla ja katsella telkkaria. 

Viihtyisällä ja siistillä klubilla voi pelata biljardia, heittää tikkaa tai katsoa jalkapalloa telkkarista. Klubilla ei myydä alkoholia, eikä myöskään marihuanaa. 

Siis mitä ihmettä… Ette myy marihuanaa?

- Me emme myy mitään, vaan jäsen antaa meille lahjoituksen. Meillä on seitsemää eri lajiketta, mutta emme saa tuottaa voittoa. Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, Paulus selittää. 

bilis
Keskeisellä paikalla on biljardipöytä. 

Pian selviää, että 10 euron ”lahjoituksella” saa gramman marihuanaa. Talo tarjoaa sätkäpaperit ja muut väsäystarvikkeet. 

-Täällä saa polttaa sisällä, mutta marihuanaa ei saa viedä ulos.

Mistä te hankitte marihuanan? 

-Sitä emme voi sanoa sinulle. Siihen ei oikeastaan ole laillista tapaa. 

menu
Monitorit kertovat mitä lajikkeita on tarjolla. 

Illalla väki klubilla lisääntyy, mutta tunnelma säilyy rauhallisena. Pääosan asiakkaista muodostavat selkeästi Skandinaviasta kotoisin olevat nuoret miehet.

kamerat
Klubia vartioidaan tarkasti, vaikka häiriöt ovat harvinaisia. 

Klubi sulkee ovensa iltakymmeneltä. Osa asiakkaista hyppää mopojen selkään ja kaasuttaa pois paikalta. Ohiajava poliisipartio ei kiinnitä heihin mitään huomiota. 

Kiinnostiko juttu? Haluatko nähdä lisää viihdyttäviä kuvia?

Ota Seiskan paparazzi Panu Hörkkö seurantaan klikkamalla tästä! 

 

 

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Panu Hörkkö

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!