Hyppää pääsisältöön
Panu-tyttö Anne Marie Ellin-Laitinen

Anne Marie Ellin-Laitinen kohautti 90-luvulla povekkaana Panu-tyttönä – markkinatuomioistuin kielsi mainoksen: ”Oli lattarintaisten naisten kosto!”

Vuonna 1993 Anne Marie Ellin-Laitinen oli tuttu koko Suomen kansalle. Kaunis vaaleaverikkö poseerasi maalifirma Teknoksen mainoksissa hymyillen antavassa uimapuvussa ja pienissä farkkusortseissa sudin ja Panu-maalipurkin kanssa.

Kun markkinatuomioistuin vuonna 1994 linjasi, että Panu-mainos oli naista halventava, maalin myyminen vähäpukeisen Anne Marien rintojen avulla kiellettiin.

– Urani tyssäsi siihen päätökseen. En tiedä, kuka sen valituksen teki, mutta olen sanonut tämän ennenkin: valitus oli lattarintaisten naisten kosto.

Itseironiaa löytyy niin Panu-mainoksista kuin niiden mallilta. Kuva on Anne Marien säästämästä 1990-luvun alun mainoksesta.
Itseironiaa löytyy niin Panu-mainoksista kuin niiden mallilta. Kuva on Anne Marien säästämästä 1990-luvun alun mainoksesta.

 

Lue myös: Muistatko pahennusta herättäneen maalimainoksen?! Tältä kohuttu Panu-tyttö Anne Marie Ellin-Laitinen näyttää nyt!

Anne Marien omasta mielestä Panu-mainos ei ollut naista halventava.

– Kun kesäkuumalla maalaat ulkona, ethän sinä mitään poolopaitaa päällesi pue. Nykyään ketään ei liikuttaisi, jos tuollainen mainos tehtäisiin.  Päin vastoin, otettaisiin varmaan vielä housutkin jalasta ja maalattaisiin stringeissä.

 

 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Anna Tenhu
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!