Hyppää pääsisältöön
Matti Kuosmanen

”Ajattelin, että olen insinööri enkä sängynvuokraaja!” Näin Matti Kuosmasen miljoonabisnes syntyi!

Vuonna 1985 Suomen nuorimpana opiskelijana rakennusinsinööriksi valmistunut Matti Kuosmanen, nykyisin 56, on nuoresta iästään huolimatta elänyt vaiheikkaan elämän. Eräänä päivänä valmistumisen jälkeen hän ilmoitti vaimolleen Marja-Liisalle, nykyisin 55, myyneensä heidän Joensuussa sijainneen rivitalonsa, sen irtaimiston ja auton, jotta nuoripari pääsee reppureissulle kiertämään maailmaa.

Reissusta voisi kirjoittaa oman jutun, mutta sieltä kotiuduttuaan Matti ja Marja-Liisa palasivat kotikonnuilleen Kuopion pohjoispuolelle Nilsiään. Matti alkoi suunnitella taloja ja toimia rakennustyömaiden valvojana.

– Eräänä päivänä joku ehdotti, että alkaisin vuokrata Tahkolla sijaitsevia mökkejä ja katsoa niiden perään. Tarjolla oli kymmenen tupaa. Aluksi ajattelin, että olen insinööri enkä sängynvuokraaja, mutta saunassa mieli muuttui, Matti kertoo Tahkocomin alkuajoista.

Yritykset lapsille

Tänä keväänä Matti siirsi runsaan seitsemän miljoonan euron liikevaihdolla toimivien yritystensä toimitusjohtajuudet tyttärelleen Isa-Marialle ja pojalleen Teolle.

Kuosmaset asuvat pääasiallisesti Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa, mutta heidän vesitornissa sijaitsevaa Suomen-kotiaan on esitelty useissa sisustuslehdissä.

Matti on jo pitkään harrastanut elämysmatkailua. Muutama vuosi sitten hän luki Etelä-Afrikassa sijaitsevasta vervettiapinoiden eli vihermarakattien turvapaikasta, jonne tuodaan loukkaantuneita tai orvoiksi jääneitä poikasia, ja sopeutetaan takaisin luontoon.

Lue Matin vapaaehtoistöistä tuoreimmasta Seiskasta!

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Mika Heikkilä
Kuvat:
Matti Kuosmasen albumi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!