Hyppää pääsisältöön
Hanna Pakarinen

Suomen Euroviisuista 10 vuotta - Hanna Pakarinen: Kadun, kuinka ilkeä silloin olin!

Laulaja Hanna Pakarinen edusti Suomea Euroviisuissa 10 vuotta sitten.

Hanna kilpaili viisuissa kappaleellaan Leave Me Alone. Hanna esiintyi finaalissa viidentenä, ja pisteidenlaskun päätyttyä sijoitus oli seitsemästoista.

Viisukevään aikana Hanna eli uransa kiireisintä aikaa. Hän kiersi ympäri Suomea saman vuoden helmikuussa julkaistun Lovers-albuminsa tiimoilta ja ravasi haastattelusta toiseen. Hanna antoi ennen viisuja yli sata haastattelua pelkästään suomalaisille medioille.

− Olin varmasti aivan kamala haastateltava silloin, koska haastattelurumbaan alkoi väsyä. Kamalaa, olin varmasti aivan hirveä ja ilkeä silloin, koska kerroin aina toimittajille kuinka mones haastattelija kukin oli. Olin silloin aika väsynyt. Jälkikäteen olen miettinyt, ettei olisi pitänyt tehdä niin paljon töitä samaan aikaan. Aika on kuitenkin kullannut muistot, ja Euroviisut on urani hienoimpia hetkiä, Hanna kertoi Seiskalle.

Hanna Pakarinen

Luottokampaajat mukana

Helsingissä asuva Hanna asui viisuviikon ajan Helsingin keskustassa sijaitsevassa hotelli Vaakunassa.

− Luottokampaajani René Wilén ja Martti Uotila tulivat joka aamu laittamaan hiukseni kuntoon, ja Iida Jokikunnas hoiti tyylini. Harjoituksia oli suurin piirtein joka päivä. Niin sanottuina vapaapäivinä oli erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa kävin pyörimässä. Finaalin lähestyttyä läpivetoja oli kaksi päivässä. Päivät olivat pitkiä.

Hanna Pakarinen
Hanna Pakarinen Saksan suurlähetystössä toukokuussa 2007.

Koska viisuviikko oli ravaamista paikasta toiseen, ei Hanna muista kaikkia viikon tapahtumia.

− Muistan joitain tilaisuuksia ja tapahtumia. Kävin esiintymässä muun muassa Saksan suurlähetystössä. Välillä harmittaa, että Suomen viisut olivat ennen kuin Facebook tuli. Facebook nimittäin aina muistuttaa vanhoista tapahtumista.

Viisuhuuma väsytti

Hannalle koko viisuvuosi oli niin työntäyteinen, ettei hänellä ollut vapaapäiviä juuri lainkaan.

− Kiireet eivät loppuneetkaan viisufinaaliin, vaan keikkoja ja kaikkea muuta oli koko loppuvuodelle. Minulla ei ollut oikein mitään vapaita. Viisuista palautumiseen menikin pari vuotta.

Hanna ei ole vieläkään katsonut Euroviisujen finaaliesitystä, vaikka kilpailusta on kulunut jo 10 vuotta.

− En ole tähän päivään mennessä katsonut finaaliesitystäni. Sen pitää olla jokin erityinen hetki. Ehkä menen sinne hotelli Vaakunaan johonkin yläkertaan katsomaan esityksen.

Hanna Pakarinen kommentoi tämän vuoden viisukappaleita Eurovision Song Contest 2017: Esikatselumaraton -ohjelmassa YLE TV2:lla tänään klo 19.10 alkaen.

 


Teksti:
Antero Alhonen
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!