Hyppää pääsisältöön
Krista Siegfrids

Krista Siegfrids Seiskalle: tämä maa voittaa Euroviisut – ja näin käy Suomelle ja Ruotsille!

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa seulotaan tänään tiistaina esityksiä lauantain Euroviisufinaaliin. Suomalaisittain ennusmerkit ovat hyvät, sillä vedonlyöntifirmat ovat rankanneet maamme edustaja Norma Johnin kymmenen kärkiartistin sakkiin.

Vaikka Norma Johnin muusikkoduon toinen puolisko, laulaja Leena Tirronen, muistuttaakin ulkoiselta olemukseltaan paljon Adelea, mistään kopiosta ei ole kysymys.

- Uskon, että he pärjäävät hyvin. Olen aivan varma, että Suomi pääsee finaaliin, koska kappale on todella ihana ja kaunis, Krista Siegfrids hehkuttaa Seiskalle.

Kristalla jos kenellä on varaa arvioida – pääsihän Suomi juuri hänen johdollaan viimeksi Euroviisufinaaliin. Siitä on jo ehtinyt vierähtää neljä vuotta.

Viime vuoden tavoin Krista itse yritti tänäkin vuonna päästä Ruotsin viisuedustajaksi. Snurra min jord -biisi pärjäsi paremmin kuin hänen viime vuonna laulamansa Faller, mutta sekään ei silti riittänyt kisapaikkaan.

Melodifestivalenin voittoon ja Ruotsin viisuedustajaksi selviytyi Robin Bengtsson pop-rallillaan I Can’t Go On. Moderni napsuttelubiitti ja elektroninen soundi ei ole ollut kaikkien mieleen – pukuun sonnustautuneen Robinin esitystä on länsinaapurissa moitittu muun muassa Dressmannin mainokseksi – mutta Kristalta rallatus saa puhtaat paperit.

- Ruotsi tulee pärjäämään todella hyvin. Heillä on tosi hyvä show, ei voi muuta sanoa.

- Se on pop-kappale ja hyvin erilainen Suomen biisin kanssa, mutta uskon kummankin pääsevän finaaliin, Ruotsin tv:n viisujuontajana toimiva Krista kehuu.

Suomen ja Ruotsin pitäisi siis olla vahvoilla. Mutta jos Kristalta kysytään, viisuvoittoa juhlitaan jossain ihan muualla kuin Pohjoismaissa.

- Veikkaan, että Italia voittaa. Heillä on todella hyvä ja hyväntuulinen biisi! Krista innostuu.

- Viime vuonna voittobiisi oli aika synkkä, ja uskon, että jengi haluaa nyt vähän iloisempaa ja menevämpää menoa.

Sellaista onkin taatusti luvassa, kun Italian Francesco Gabbani nousee lauteille. Hyväntuulisen tarttuvaa Occidentali's Karma -kappaletta ryydittää muun muassa gorilla-asuun pukeutunut tanssija. Kas siinä kombo, jota pidetään jopa viisujen suurimpana ennakkosuosikkina.

- Artisti on todella hurmaava ja show on hauska, Krista nyökkää.

Euroviisujen 1. semifinaali tänään tiistaina Yle TV1:llä klo 22.00.


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!