Hyppää pääsisältöön

Uusi somehaaste leviää: Kasta sukukalleutesi soijaan!

Vuodelta 2013 peräisin oleva tutkimus, jonka mukaan hiiret kykenevät maistamaan kiveksillään, on putkahtanut uudelleen pinnalle verkossa. Nyt sosiaalisessa mediassa on keksitty testata, päteekö sama teoria miehiin. TikTok-käyttäjän Regan haastoi miehet testaamaan asiaa "tieteen nimissä". Sittemmin muun muassa Alx James on julkaissut videon, jossa hän kastaa kiveksensä soijakastikkeeseen. Hän kertoo valinneensa soijan, koska tutkimuksessa todetaan, että "soijakastikkeessa olevat aminohapot voidaan havaita myös kiveksillä".

Ainakin Jamesin testi oli ilmeisesti menestys.

- Voi luoja, kykenen maistamaan suolan! Tämä on aivan hullua, mies huudahtaa epäuskoisena.

Asiantuntijat eri mieltä

Lääketieteen ammattilaiset ovat asiasta toista mieltä.

- En haluaisi olla lääkäri, joka pilaa hauskanpidon, mutta faktat eivät tue väitettä, että kiveksemme kykenisivät maistamaan sanan perinteisessä merkityksessä, kertoo tohtori Kieran Kennedy Men's Health-lehdelle.

Hän myöntää, että tutkimukset ovat osoittaneet, että kiveksissäkin on makusilmuja.

- Tutkimukset eivät ole osoittaneet, että mikään eläin voisi todella maistaa näiden makusilmujen kautta samalla tavalla, kuin maistaisimme jotain suussa. Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä, joka tukisi väitteitä, että minkään lajin urokset voisivat todella maistaa kiveksillään.

Men's HealthNew York Post

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
YouTube

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!