Hyppää pääsisältöön

Mitä ihmettä?! Riihimäkeläinen Blaze-koira muuttuu mustasta vaaleaksi – video!

Riihimäellä asuva 10-vuotias Blaze-koira kääntää katseita kadulla kulkiessaan. Vaikka Blaze on puhdasrotuinen musta labradorinnoutaja, se ei siltä näytä.

Muutama vuosi sitten Blazella ilmestyi toiseen korvaan pieni valkoinen täplä. Koiran omistaja Santeri Frilander ajatteli, että kyseessä on vain vanhenemiseen liittyvä värimuutos.

Täplä alkoi hiljalleen levitä, jolloin selvisi, että värimuutos johtuu sairaudesta. Vitiligo eli valkopälvi on ihon pigmenttihäiriö, jossa ihosta katoaa paikoittain ihon omaa väriainetta melaniinia.

– Vitiligoa esiintyy muutamalla prosentilla ihmisväestöstä. Koirilla, erityisesti labradorinnoutajilla, se on melko harvinainen, Blazen isäntä Santeri Frilander kertoo.

– Blazen lisäksi olen törmännyt somessa ainoastaan kahteen yhdysvaltalaiseen labradorinnoutajaan, jotka kärsivät samasta sairaudesta. Blazen kaikki sisarukset kin ovat pysyneet yksivärisinä.

Sairaus on ainoastaan kosmeettinen, eikä se aiheuta muita terveysongelmia. Santeri kertoo, että kosmeettiset muutokset etenevät läpi koko elämän.

– Muuten koira on täysin terve, se on vain hassun näköinen, Santeri sanoo.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Kirsi Pöllänen
Kuvat:
Matti Matikainen

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!