Hyppää pääsisältöön
Mies unohti kannabiksen nenäänsä.

Kroonisen sivuontelotulehduksen syy yllätti lääkärit - mies oli jemmannut kannabista nenäänsä!

Australialainen mies ehti kärsiä sivuontelotulehduksista 18 vuoden ajan, ennen kuin lääkärit lopulta löysivät syyn toistuvaan vaivaan. 48-vuotiaan potilaan nenästä löytyi kannabiskätkö.

BMJ Case Reports-tiedelehdessä julkaistussa raportissa kerrottiin miespuolisesta potilaasta, joka saapui Sydneyn Westmead-sairaalan valittaen päänsärystä. Tietokonekerroskuvaus paljasti potilaan nenässä jotain erikoista. Kun kirurgit tutkivat löydöstä lähemmin, he havaitsivat, että kyseessä oli kannabista sisältävä kapseli.

Kun potilaalta kysyttiin asiasta, hänen mieleensä muistui 18 vuotta vanha tapahtuma. Potilas kertoi joutuneensa tuolloin vankilaan. Eron hetkellä hänen tyttöystävänsä oli antanut hänelle kannabispakkauksen. Mies kertoi lääkäreille, että hän luuli nielaisseensa paketin. Ajan myötä hän unohti asian.

Tulevina vuosina hänen nenäontelonsa oireili toistuvasti, mutta mies ei osannut yhdistää oireita tapaukseen. Raportin mukaan kirurgit poistivat kannabiksen miehen nenästä, jonka jälkeen kaikki oireet loppuivat. 

Lähde: The Huffington Post

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!