Hyppää pääsisältöön
Madeleine McCann

Kadonneen Madeleine McCannin tutkinta etenee – etsintöjä salaisissa kellareissa Saksassa!

Kolmetoista vuotta sitten (vuonna 2007) pieni Madeleine McCann katosi lomamatkalla Portugalissa, ja tapaus on pysynyt ihmisten huulilla näihin päiviin asti.

Pimeäksi jääneen katoamisen selvitys nytkähti eteenpäin tänä kesänä, kun poliisit tekivät kolmepäiväisen etsintäoperaation mökkitontilla Saksan Hannoverissa. Paikalta löytyi kellari, joka oli hautautunut entisen puutarhamökin perustuksien uumeniin. Vuonna 2007 mökkipalstalla majaili 43-vuotias Christian Brückner, joka on uusin pääepäilty brittitytön katoamistapauksessa.

Lue myös: Syyttäjä uskoo Madeleine McCannin mysteerin ratkenneen – paljastiko uusi epäilty tekonsa kapakkaillan aikana?!

Christian

Näköesteitä mökille

Paikalla ollut rakennus purettiin pian Madeleinen katoamisen jälkeen, mikä herätti tutkijoiden epäilykset. Merkittävää on, että poliisien löytämä kellari on paikallisten mukaan täysin koskematon.

Tutkinnan aikana alue eristettiin huolellisesti ulkopuolisten katseilta pystyttämällä näköesteet kaivausten ympärille ja sulkemalla puutarha-alueen ilmatila droneilta ja helikoptereilta.

Tontin kaivauksiin käytettiin kahta pientä kaivinkonetta, joilla maata ja betonia siirrettiin pois tieltä. Myös vainukoiria hyödynnettiin.

kaivaus

Toinenkin kellari

Kun tutkinnat kaivauspaikalla lopetettiin, löytyi samana päivänä epäillyn toinen mökki.

Brückner asui siirtolapuutarhamökissä vuokralla vuosina 2013–2016. Paikka paljastui, kun mökin nykyinen asukas otti yhteyttä poliisiin. Hän pelkäsi, että tontille olisi piilotettu esimerkiksi ruumis.

Tutkinnan tuloksista tiedetään toistaiseksi vähän, mutta naapurit ovat kertoneet, että Brückner kaivoi tontille suurta kellaria, mistä hän joutui kahnauksiin myös viranomaisten kanssa.

Tontille on kaivettu jopa 15 metriä pitkä aukko, joka täytettiin tutkimusten loputtua hiekalla. Entisissä mökin perustuksissa oli piilossa kellari. Etsintöjä tehtiin jopa sadan poliisin voimin. Tutkijat ovat haravoineet alueen läpikotaisin ja ovat käyttäneet maatutkaa apunaan.

Epäilty Brückner pyöritti kioskia lähikaupungissa ja asui Hannoverissa vuosia. Palsta, jossa kaivauksia tehtiin, sijaitsee läheisessä Seelzen kaupungissa.

Lue myös: Tapaus Madeleine McCann: Ex-poliisi etsisi sieppaajaa lomakuvista "näkijöiden" avulla - miksi Kate McCann ei koskaan vastannut näihin kysymyksiin?

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Henryk Björkström
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!