Hyppää pääsisältöön
vandeleur

Ex-huippuvoimistelija Verona van de Leur hurmaa seksikkäillä somekuvillaan ja järkyttää tuoreella elämäkerrallaan: Kävin pohjalla!

2000-luvulla Euroopan voimistelun kärkinaisiin lukeutunut hollantilaiskaunotar Verona van de Leur paljastaa kohutussa elämäkerrassaan Simply Verona, että menestysvuodet olivat täynnä tuskaa.

- Voimistelin ja kilpailin vanhempieni kunnianhimon eteen. Jos olin sijoittunut jossain kisassa huonosti, saattoi käydä niin, että äitini ei antanut autokyytiä kotiin, vaan sain mennä yksinäni julkisilla ja itku kurkussa.

Veronan pitkäaikaisen valmentaja Frank Louterin metodit lähentelivät puolestaan sadismia.

- Tunsin itseni sirkuseläimeksi hänen opissaan. Treenasimme kipukynnyksen rajoille, sillä valmentajan mielestä niin kuului tehdä. Esimerkiksi taipuisuutta harjoiteltiin kivuliaasti ja voimatasoja niin kovaa, että taju oli mennä. Joskus paikkoja hajosi.

Vuonna 2003, vasta 17-vuotias Verona tunsi itsensä olevansa fyysisesti rikki ja mietti jopa hengen riistämistä itseltään. Hän kuitenkin jatkoi kilpauraansa aina vuoteen 2007 saakka. 

voimistelija

Viimeiset koitokset. Verona puomilla Amsterdamin EM-kisoissa vuonna 2007.

Kisoista kadulle

Usein menestyneet urheilijat kilpakentiltä vetäydyttyään joko opiskelevat, ryhtyvät yrittäjiksi tai jatkavat urheilun saralla valmennustoiminnassa. Verona sen sijaan ajautui syviin ongelmiin. Huonot ihmissuhteet ja epämääräinen seura vetivät häntä puoleensa. Omien sanojensa mukaan hän rikkoi välinsä miltei joka puolelle ja menetti jopa asuntonsa. 

Osansa hankalalle tilanteelle antoi se, että hänen isänsä oli kavaltanut Veronalle kuuluvia sponsori- ym. rahoja. The Guardian -lehden mukaan isä joutuikin myöhemmin teoistaan käräjille ja joutui korvaamaan tyttärelleen noin 50 000 euroa.

Oikeusjuttu

Epäsosiaalinen elämäntyyli ja pikkurikokset saattoivat Veronan oikeuden eteen vuonna 2011, kiristyksestä syytettynä. Syytteen mukaan hän oli vaatinut 2 000 euroa eräältä naiselta uhaten paljastaa tästä kiusallista kuvamateriaalia. 

- Silloin se tuntui ihan järkevältä. Kun ei ole asuntoa tai rahaa ruokaan, niin sitä tekee mitä vain, Verona tuumii nyt. 

dd

Verona saapumassa oikeudenkäyntiin Haagissa vuonna 2011. 

Oikeudenkäynti nousi otsikoihin ja Veronan tilanne alkoi valjeta hollantilaisille sekä hänen entiselle urheiluyhteisölleen. Jotkut osoittivat tukeaan, toiset halveksivat. Joka tapauksessa, ennestään tukala tilanteensa muuttui yhä hankalammaksi.

Sitten eräs taho ehdotti työtä eroottisena esiintyjänä. Verona, monien yllätykseksi, tarttui tarjoukseen, sillä hän ajatteli sen tuovan "helppoa rahaa". Tällä uralla ex-huippuvoimistelija on osittain yhä, esiintyen OnlyFans-palvelussa faneille. Verona on tehnyt myös kovempaa materiaalia. 

Mikä kaunotar! 

Instagram-kuvista katsoo upea 35-vuotias hollannitar, joka kääntää päät, vaikka kulkisi verkkareissa ja crocseissa. Verona on viime vuosina keskittänyt tarmoaan aikuisviihdettä yhteiskunnallisempiin asioihin. Hän on esimerkiksi ottanut voimallisesti kantaa hyväksikäytöistä tuomitun yhdysvaltalaisen voimistelulääkäri Larry Nassarin tapaukseen.

- Jokaista tällaista ilmitullutta tapausta kohden on useita piiloon jääneitä. Toivon, että uhrit voivat puhua minulle kokemuksistaan, sillä minulla on rohkeutta viedä asiaa eteenpäin. 

Lähteet: The Guardian, Amazon Book, All Over Press. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verona van de leur (@veronagymnast2) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verona van de leur (@veronagymnast2) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verona van de leur (@veronagymnast2) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verona van de leur (@veronagymnast2) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verona van de leur (@veronagymnast2) on

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!


Teksti:
Pauli Poutanen
Kuvat:
All Over Press & Instagram

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!