Hyppää pääsisältöön
Victorialla on monta kummilasta.

Vuosittain 54 lahjaa! Kruununprinsessa Victorialla on 18 kummilasta – tuoreimman henkilöllisyys salattiin!

Kummin valintaperusteet eivät menneinä aikoina ole olleet pelkästään sukulaisuuteen tai syvään ystävyyteen sidottuja. Nimekäs kummi on eri vuosisatoina nostanut perheen sosiaalista asemaa ja auttanut tärkeiden suhteiden luomisessa.

Sen tietää myös moni aatelinen, joka on pyytänyt kruununprinsessa Victorian, 42, lapsensa kummiksi. Nyt kummilapsia on hänellä jo 18.

Victoria on muun muassa Tanskan prinssi Christianin…
Victoria on muun muassa Tanskan prinssi Christianin…

 

Lue myös: Kuvat! Ruotsin prinsessa Victoria häikäisi Japanin keisarin kruunajaisissa – asuvalinta korosti treenattua vartaloa!

Kummi nostaa arvoa

Köyhät perheet halusivat vaikutusvaltaisia kummeja lapsilleen. Myös aatelisperheet pyysivät kummeiksi perheelle edullisia henkilöitä. Ei siis mikään ihme, että yksi Victorian kummilapsista on Kreikan vallasta syrjäytetyn ex-kuninkaan pojanpoika Constantine, 21.

Toisaalta taas kaksi kruununprinsessan kummilapsista, Hollannin prinsessa Catharina Amalia, 15, ja Norjan prinsessa Ingrid perivät aikanaan maidensa valtaistuimet.

…Norjan prinsessa Ingridin…
…Norjan prinsessa Ingridin…

 

Vickan on myös kummankin sisarensa esikoislapsen, Eléonoren ja Alexanderin kummitäti. Alexander kutsuu tätiään extramammaksi.

…ja Carl Philipin ja Sofian esikoispojan Alexanderin kummitäti. Alexander kutsuu Vickania extramammaksi.
…ja Carl Philipin ja Sofian esikoispojan Alexanderin kummitäti. Alexander kutsuu Vickania extramammaksi.

 

Lue myös: Victorian ja Estellen harteille raskas painolasti! Kaarle Kustaa sivuutti tyttärensä mielipiteen jakaessa hovin vastuut ja rahat uusiksi!

Tuntematon kummilapsi

Prinsessa on myös monen serkkunsa ja pikkuserkkunsa jälkeläisen kummi. Silvia-äidin aatelittoman Sommerlathin suvun puolelta Vickanilla on muistettavanaan kolme lasta. Sydänystävistä vain kaksi on pyytänyt prinsessaa tärkeään virkaan.

Vickanin tuorein, 18. kummilapsi on kaikille arvoitus. Hovi on perustellut mystisyyden sillä, ettei lapsi eivätkä hänen vanhempansa ole julkisuudesta tuttuja.

Koska Ruotsissakin on tapana juhlia synttäreiden ja joulujen lisäksi myös nimipäiviä, joutuu Vickan hankkimaan kummilapsilleen vuosittain 54 lahjaa.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
SVENSK DAMTIDNING, SE OG HØR, BILLED-BLADET, DAGBLADET JA KUNGAHUSET.SE

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!